توانمند سازی فعالیت جهادی جامعه
برای توانمند سازی محرومین اعطای تسهیلات اشتغالزایی و کارآفرینی به صورت وام بسیار سازنده و کارساز هست و همچنین . در حوزه توانمندسازی محرومین میتوان با کمک سازمان فنی و...
برای توانمند سازی محرومین اعطای تسهیلات اشتغالزایی و کارآفرینی به صورت وام بسیار سازنده و کارساز هست و همچنین . در حوزه توانمندسازی محرومین میتوان با کمک سازمان فنی و حرفهای، جهاد کشاورزی، میراث فرهنگی وارایه آموزش های لازم درزمینه های مختلف عمرانی به اخذ مدرک معتبر به این افراد کمک کرد امید است در سایه این تعامل ها و خدمت رسانی ها بتوانیم گام های بلندی در جهت بهبود و ساماندهی مناطق محروم کشور داشته باشیم و با توانمندی سازی افراد مناطق محروم جامعه ای به دور از محرومیت بسازیم .
بر اساس آیهی «تَعاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَ التَّقْوى« خداوند به تمام مؤمنین دستور میدهد که برای انجام کارهای خیر و تقوای الهی با یکدیگر همکاری کنند که نتیجه عمل به این آیه همان صلاح و تقوای اجتماعی و احساس مسئولیت نسبت به آحاد افراد جامعه است
ر حوزه کاهش فقر، باید شرایط مشاركت فعالانه محرومین در فرآيند توانمندسازی خودشان را فراهم کرد، به نوعی کمک رسانی ها باید به گونه ای باشد که در نهایت به خروج افراد داراي توانايي كار از پوشش خدمات حمايتي منجر شود
. طبق فرمایشات امام راحل با خدمت به محرومین و توانمندسازی آنها از مسیر دانش و فناوری گامی موثر در این زمینه برداریم و این سازمان با تمام توان و تجربه تحقیقاتی و علمی خود خالصانه آماده خدمت رسانی به این قشر و همکاری با خادمان این مجموعه است
. یکی از موضوعات و نکات مهمی که به عنوان هدف دنبال میکنیم توانمند سازی مددجویان و ایجاد درآمد برای این افراد میباشد .
کمک به محرومین امروز هم یک جهاد بزرگ است و هم یک عبادت والا البته باید توجه داشت که این
محرومیت زدایی نباید سبب توسعه فقر و گداپروری باشد و نباید به تشویق تنبلی و راحت طلبی منجر شود. ما به نهضت توانمندسازی محرومین نیاز داریم تا خود مردم مناطق محروم، شهرها و روستاهای خود را آباد کنند. به عنوان مثال میشود مصالح را به روستا رساند اما برای ساخت روستا در حد توان از جوانان و مردم روستا استفاده کرد استعدادهای در این مسیر شناسایی میشود که با ذوق اشتیاق ودقت بیشتری این ساخت وساز انجام میشود ایجاد اشتغال در روستا حس مفید بودن و ایجاد انگیزه برای ادامه زندگی در افراد روستا ایجاد میشود .
ازین رو باید همیت و تلاش گروههای جهادی به کمک دولت بر این باشد که برای افراد روستا اشتغال ایجاد کرد تا محرومیت در این مناطق از بین رفته و باعث بیشرفت و ابادانی روستا شود .
باید به سلامت ساکنان مناطق محروم اهمیت داد و مهمترین خدمت ایجاد فرهنگ کار و تلاش و احساس مسئولیت در میان اقشار محروم است. باید برای رسیدگی به نیازمندان الگوسازی کرد و شاهد باشیم که خود مردم محروم، فقرزدایی را با دست خود وکمک خیرین انجام دهند
.
در کشور ارگان های مختلفی در جهت ارایه خدماتی جهادی فعالیت دارند و به این مناطق کمک میرسانند به عنوان مثال بنیاد علوی نیز همراهی های گسترده وموثری در جهت پیاده سازی طرح های الگوی پیشرفت و آبادانی، ارائه خدمات توانمندسازی، آموزشی، فرهنگی، اشتغال، کارآفرینی، امور حمایتی و عمرانی در مناطق هدف، اعطای تسهیلات، تخصیص منابع، مشارکت در تامین مسکن محرومان و ... خواهد داشت. ترفندهای مدیریت بهبود بهره وری نیازمند عزم جدی بوده و در این راستا بایستی ساز وکارهای عملیاتی طراحی کرد و آنها را به کار گرفت. قبل از طراحی سازوکارها، آسیب شناسی وضعیت بهره وری سازمانها،موجب می شود که ساز و کارهای عملیاتی متناسب با شرایط سازمانها طراحی گردد و برای بهبود بهره وری در سازمانها میتوان از راهکارهای عملی تجربه شده کمک گرفت. همچنین مدیریت در سازمان برای رسیدن به اهداف خود به دنبال استقرار نظام ها و سیستم هایی است تا فضای مساعد برای افزایش بهره وری را تضمین کند. یکی از مهمترین آنها، سیستم ارزیابی عملکرد کارکنان جهت بررسی رفتارها و قابلیت های آنان و رشد و شکوفایی آن برای رسیدن به اهداف سازمان و شفاف شدن نیازهای آموزشی کارکنان و ارائه بازخورد لازم به آن ها می باشد. که اندازه گیری عملکرد به پیشرفت اهداف سازمان، ماموریت ها و سیاست های آن و آگاهی از میزان بهره وری نظام ارزیابی عملکرد باعث ارتقاء منابع انسانی در سازمان ها می گردد.
موضوع ایجاد درآمد با ثبات و توانمندسازی محرومین جزو رویکردها و برنامههای فعالیت های جهادی هست که به هر حال اگرقرار هست محقق بشود نیازبه این هست که از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان، فناور و خلاقی که در حوزههای مرتبط با کسب و کارهایی که ما با آنها سر و کار داریم که عمده کسب و کارهای خرد و کوچک است از ظرفیتها و توانایی های این حوزه ها استفاده بشود .
ستاد جهاد توانمند سازی محرومین کشور با پیشنهاد خیریه های فعال و معتبر، توسط جناب آقای دکتر رضایی تشکیل گردید؛ تا ایشان به امر مهم محرومیتزدایی در جامعه بخصوص در مناطق محروم، یاری و اهتمام ویژه نمایند. در همین راستا ستاد، اهداف خود را در محورهای رفع محرومیت توسط محرومین با تمرکز بر منابع انسانی و جغرافیایی، حمایت های لازم معنوی و حقوقی از خیریه ها و مؤسسات مردم نهاد و ایجاد وحدت رویه و تفاهم بین خیرین و مؤسسات مردم نهاد و همچنین توانمند سازی محرومین در جامعه پیگیری مینماید.
مهمترین فعالیتهای ستاد با عنایت به اهداف مذکور، در حوزههای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، زیستی و انسانی صورت میپذیرد؛ به طوری که توانمند سازی اقتصادی را با هدف رفع فقر و بیکاری و ایجاد اشتغال و رفاه عمومی دنبال مینماید و در حوزهی توانمند سازی اجتماعی، تقویت مناسبات، تحکیم خانواده، حقوق شهروندی و پیشگیری از آسیب های اجتماعی را مد نظر دارد.
ان شاء الله این ستاد بتواند با همت و عزمی راسخ در راستای آرمانهای حضرت امام (ره) و منویات مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) به نهضتی تبدیل شده تا در راستای تحقق الگوی پیشرفت در اقتصاد مقاومتی و محرومیت زدایی در حوزههای داخلی و منطقه ای بستری را فراهم نماید که در آن محرومین، بتوانند به توانمندی، رشد، شکوفایی و سطح متعالیتری از زندگی برسند
وظیفه این ستادها ضمن شناسایی مناطق محروم در هر استان، با ایجاد هماهنگی بین خیریه های فعال در حوزه توانمندسازی و خیرین استان و همچنین دستگاه های ذیربط در امر محرومیت زدایی مانند هلال احمر، سپاه، استانداری، ائمه جمعه و…امور مربوط به توانمندسازی را ذیل مدیریت ستاد مرکزی، پیگیری و اجرا نمایند.
پیشنهاد شده است که دولت مکلف گردد تا فهرست مناطق کمترتوسعهیافته را در بازههای زمانی مناسب و تنها با ملاک قراردادن شاخص فقرچندبعدی ملی بهروزرسانی نماید. همچنین لازم است دولت سهم هر استان از این اعتبارات را متناسب با شدت محرومیت مناطق کمترتوسعهیافته آن استان (در نظر گرفته شده در شاخص فقر چندبعدی ملی) تعیین کند.
انفاق در فرهنگ اسلامي و مكاتب الهي جايگاه بسیار ويژه و مهمي دارد و تمام پيامبراي الهي خصوصا نبي مكرم اسلام (ص) و ائمه اطهار (ع) يكي از مهمترين برنامههايشان كمك رساني به مناطق محروم و نيازمند جامعه بود.
در نتیجه به این جمع بندی میرسیم که موثرترين راه برای کمک به محرومیت زدایی توانمند سازی و کمک گرفتن از افراد همین مناطق و علاوه بر ان ترويج سنتهاي حسنه و انفاق تبليغ همراه با عمل می باشد
تبليغ كردن عمل خير ثوابش كمتر از انجام آن عمل نيست و اين وظيفه روحانيون و مبلغين است كه اين فرهنگ را روز به روز تقويت كنند زيرا كسي كه وجودش براي مردم نافع باشد و از كار آنها گره گشايي نمايد همواره يادش جاودانه ميماند.
دیگر نوشتهها